Asselien op ZomerExpo 2013

Zaterdag 23 maart was de eerste selectieronde in Eindhoven voor ZomerExpo 2013 met het thema ‘Aarde’. Deze expositie zal van 8 juni t/m 15 september te zien zijn in het Gemeentemuseum Den Haag.

Een expositie met open inschrijving waarvan het thema zo dicht bij de wortels ligt van Asselien kón niet genegeerd worden. Dus sloot Asselien Broekhuis zich in Eindhoven aan in de rij van 1700 kunstenaars met in totaal 3000 werken. Slechts 250 plekken zijn te vergeven, een ware afvalrace is begonnen!

Alle werken worden door de jury anoniem bekeken, een deel hiervan wordt geselecteerd voor een volgende ronde en is alvast verzekerd van een plaats in de online gallery van ZomerExpo op www.zomerexpo2013.nl. Tot grote verrassing van Broekhuis is zij door naar de volgende ronde…

In de tweede en laatste ronde worden alle geselecteerde werken opnieuw bekeken door een nieuw team van juryleden. Zij bepalen wat er uiteindelijk in het Gemeentemuseum Den Haag zal worden ten toongesteld.
Ook in deze ronde weet Broekhuis vele kunstenaars achter zich te laten.

Met nog twee selectiedagen te gaan in Rotterdam en Amsterdam blijft het nog even spannend wie en wat er straks allemaal in Den Haag te bewonderen is, maar een ding is zeker; het werk van Asselien Broekhuis is één van de 250 werken die deze zomer in het Gemeentemuseum staat te pronken!