Groen licht!

Groen licht! dingt mee voor de = Meer, innovatieprijs voor co-creatie 2011. D.m.v. een gadget willen Plant-E (David Strik & Marjolein Helder) en Groen-3D (Hetty Mekelenkamp & Asselien Broekhuis) groenbewustzijn bevorderen. Een plantenbak die stroom op wekt met behulp én, nog belangrijker…, met behoud van de plant.

Initiatiefnemer Asselien Broekhuis:
“Het hart van dit groene plan begint te kloppen in april van dit jaar. Tijdens een workshop “ Innoveren kun je leren” georganiseerd door Kiz in samenspraak met Syntens, raakt één boodschap mij in het bijzonder: “Nu is het tijdperk van de GEZONDHEID!” Ik realiseer mij dat het hier dus ook MIJN tijdperk betreft en ben meteen overtuigd: Ik doe mee aan de prijsvraag ‘co-creatie=Meer’. Ik ben plantaardig vormgever. Werk met planten. Keer op keer weten die mij te verbazen en te imponeren met hun schoonheid en hun kracht. Planten zijn decoratief, kunnen dienen als voedsel, hebben een genezende werking, slaan schadelijke CO2 op en weten deze om te zetten in zuurstof. Tijdens het ontwikkelen van het plan stuit ik echter op een verrassend nieuwe kracht van de prachtige, overweldigende flora die onze wereld rijk is: planten kunnen elektriciteit leveren zonder daarbij zelf schade op te lopen of het leven te laten…”

weten hoe dit afloopt? Groen licht! is één van de 4 finalisten voor de prijsvraag ‘co-creatie=Meer’. Op 6 oktober vindt de finale plaats in het Wehkamp gebouw te Zwolle. Helaas zijn er beperkt kaarten beschikbaar houd daarom vooral deze nieuwspagina in de gaten.