Groen!

Groen is absoluut mijn favoriete kleur! De liefde voor natuur en oog voor detail heeft deze liefde alleen maar verder aangewakkerd. Het zien ontkiemen van een zaadje, het groeien van een plant en de slimheid die het heeft om zichzelf verder te ontwikkelen vind ik fascinerend om te zien.

‘Kwetsbaar en krachtig tegelijk’
Tijdens mijn opleiding tot gespecialiseerd bloemsierkunstenaar bemerkte ik al gauw de enorme schoonheid die bloemen en planten bieden. Een wonder der natuur dat de mens niet kan evenaren! Toch voelde ik de drang de uitdaging aan te gaan om de schoonheid van deze natuur ook binnen huis te creëren. De natuur heeft zo’n groot en positief effect op de gemoedstoestand van mensen, dat ik het als een taak zie om mensen ook thuis en in de stad van de positieve effecten van bloemen en planten te laten genieten.
De natuur regelt zichzelf. Een zaadje ontkiemt, groeit en bloeit uit tot een prachtige bloem. Nadat deze bloem krachtig en vol trots heeft staan pronken, raakt deze uitgebloeid. Uiteindelijk geeft de bloem zich terug aan de natuur en zullen de zaadjes van deze bloem de grondstoffen van de oude verwelkte bloem gebruiken om eveneens zo krachtig en bijzonder te bloeien.
Bloemen en planten zijn zo kwetsbaar en krachtig tegelijk! Ze zijn in staat om op stenen te groeien, dóór asfalt en in extreme droogte, maar je hoeft er maar op te gaan staan en ze gaan dood…
Hoe kan je deze kracht en kwetsbaarheid tot uiting brengen in een niet natuurlijke omgeving? Dat is de vraag die ik mijzelf elke keer weer stel.

Asselien Broekhuis