Over Asselien

Asselien

NATURE DESIGNED BY ASSELIEN

Interieurproducten van nu halen de natuur van buiten naar binnen. ‘Nature designed by Asselien’ heeft dat duidelijke handschrift. Alle ontwerpen zijn bio-based, worden gemaakt met een ‘eigenwijze’ twist en tegelijkertijd met respect voor de natuur.

Gezien de liefde voor natuur werkt Asselien waar het kan met materialen die duurzaam zijn verkregen én verwerkt. Dit versterkt het streven naar eerlijk ontwerpen. Door materialen en vormen volledig te ontleden en anders te gebruiken ontstaan nieuwe vormen van bio-design. Eenvoudige ontwerpen die niet voor de hand liggen maar wél verrassen. Daardoor komt duidelijk de puurheid van de materialen tot uitdrukking, wat de kracht en de intensiteit ervan benadrukt. Zo heeft elk ontwerp een eigen karakter en een eigen verhaal.

INSPIRED BY…
Het grootste deel van de collectie van Asselien bestaat uit eigen ontwerpen. Een deel van de collectie valt onder de noemer ‘inspired by’ en is geïnspireerd op bestaande ontwerpen, maar dan nét even anders uitgevoerd door Asselien. Deze worden slechts op aanvraag ontwikkeld en vervaardigd.

MEESTERBINDER
Sinds 1 oktober 2004 mag Asselien de beschermde titel ‘Meesterbinder’ dragen. Deze titel mag slechts door een selecte groep bloembinders gedragen worden. Onder de naam ‘Schikken met licht’ legde Asselien al op jonge leeftijd (als 22 jarige) de Proeve van meesterschap af in de voormalige melkfabriek in Wapse.

De bloemenachtergrond vormt de basis van waaruit Asselien begonnen is met ontwerpen. Hoewel de liefde voor bloemen er nog altijd is heeft de meesterbindertitel aangespoord om te transformeren naar ontwerper van Bio-design.

 

Always willing to learn and to grow. A very nice person to work with!

Pim van den Akker

We zijn er trots op dat Asselien al verschillende malen voor ons heeft gewerkt.

Paula Dobbe-Maher

 

Referenties

Pim van den Akker
Pimdesigned, Delft
+31 (0)6 30 57 85 33
info@pimdesigned.nl
www.pimdesigned.nl

Paula Dobbe-Maher
Dutch Floral Garden, Baltimore (VS)
+14 43 79 90 127
paula@dutchfloralgarden.com
www.dutchfloralgarden.com

Tomas de Bruyne
Tomas de Bruyne, Ruddervoorde (B)
+32 24 95 23 38 69
info@tomasdebruyne.com
www.tomasdebruyne.com

Hetty Mekelenkamp
HDM- Bedrijfsgroen, Ruinerwold
+31 (0)6 10 62 75 10
info@hdm-bedrijfsgroen.nl
www.hdm-bedrijfsgroen.nl